Zbulohet zinxhiri më i madh i pedofilisë në Amerikë: Deri në 90,000 fëmijë të abuzuar (Video)

Gati 90,000 viktima të abuzimit seksual në Boy Scout of America kanë ngritur një kërkesë për dëmshpërblim.

Avokati i viktimave Michael Fau tha se 88,000 kërkesa kishin mbërritur dhe pasi që mundësia e paraqitjes është akoma e hapur, ai pret që të gjitha 100,000, raportoi AFP.

“Ne jemi të habitur nga sa njerëz janë abuzuar në skautët, por edhe nga guximi i atyre që janë të gatshëm të dalin përpara dhe të flasin për këtë. “Zemrat tona janë thyer sepse nuk mund ta zhbëjmë dhimbjen e tyre,” tha Organizata Amerikane e Skautëve në një deklaratë.

Pedofilia – murtaja e botës moderne

Ata shtuan se ata qëllimisht e bënë procesin e paraqitjes së një kërkese për kompensim lehtësisht të arritshëm, për të ndihmuar viktimat të marrin kompensim.

“Përgjigja e viktimave që pasuan ishte shumë shqetësuese. Ne kërkojmë ndjesë thellë, “tha organizata në një deklaratë.

Boy Scout of America ka rreth 110 vjet dhe aktualisht ka 2.2 milion anëtarë midis moshave 5 dhe 21.

Organizata, pas akuzave të shumta për abuzim seksual, paraqiti falimentim në mënyrë që të shmangte mbledhjen e drejtpërdrejtë të dëmeve dhe në të njëjtën kohë të mundësonte pagesën e saj nga fondi i kompensimit. Vlera e kësaj organizate vlerësohet aktualisht në një miliard dollarë, por nuk dihet se sa janë ata të gatshëm të alokojnë në fondin e kompensimit.

Pedofilia dhe abuzimi seksual i organizuar nga skautët janë folur prej vitesh dhe shumë prova janë botuar në lidhje me raste të tilla në të cilat janë akuzuar drejtuesit e skautëve.

Shumica e incidenteve nuk u raportuan kurrë tek autoritetet, por skautët e Amerikës zgjidhën situata të tilla brenda, duke zhvendosur dhe dëbuar të akuzuarit nga radhët e tyre.

Sidoqoftë, shkalla e abuzimit seksual, gjykuar nga numri i kërkesave për dëmshpërblim, është marramendëse. Për hir të krahasimit, 11,000 kërkesa për dëmshpërblim ose padi janë ngritur kundër Kishës Katolike në Amerikë, e cila është një nga më të paditurat kur bëhet fjalë për pedofilinë.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet