Vulin: Nëse ata janë në BiH për një Kosovë të pavarur, unë jam për një RS të pavarur

Sot, Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, vlerësoi se anëtari Boshnjak i Presidencës së BiH, Sefik Dzaferovic dhe Boshnjaku votuan për anëtarin e zgjedhur të popullit Kroat, Zeljko Komsic, tregoi duke votuar për propozimin që BiH njeh shtetin e rremë të Kosovës

… që Serbia të copëtohet dhe pyeti Presidentin e Serbisë për sa kohë Beogradi do të duhet të mbajë të gjithë BiH

– Nëse ata janë në BiH për një “Kosovë” të pavarur, unë jam për një Republikë Srpska të pavarur – tha Vulin, duke komentuar vendimin e Komsic dhe Dzaferovic për të votuar për propozimin mbi njohjen e BiH Kosova në seancën e jashtëzakonshme të Presidencës së BiH.

Ai vlerësoi se Dzaferovic dhe Komsic treguan se sa ata nuk janë të interesuar për atë që serbët në BiH mendojnë dhe ndiejnë, por gjithashtu se ata duan që Serbia të copëtohet, njoftoi Ministria e Mbrojtjes e Serbisë.

Në një deklaratë, Vulin pyet Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në çfarë mase ai do të përpiqet që autoriteti i tij, siç vuri në dukje, të ruajë të gjithë BiH, e cila nuk dëshiron një Serbi të tërë.

– President, nëse ata nuk e respektojnë tërë Serbinë dhe nuk e duan Republika Srpska, për sa kohë do të duhet të mbajmë të gjithë BiH? “President, ju i falët ata që u përpoqën t’ju vrisnin në Srebrenica, mos i falni ata që u përpoqën të vrisnin edhe Serbinë,” tha Vulin./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet