Vuçiq: Unë i dua shumë shqiptarët

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se Prishtina dhe Beogradi janë shumë larg arritjes së çfarëdo marrëveshjeje përfundimtare në dialogun në Bruksel, pasi sipas tij pala serbe duhet të di fillimisht se çfarë do të fitojë në këto bisedime dhe atëherë, sipas tij do të flitet për të gjitha të tjerat.

Në adresimin e tij para mediave shqiptare, kreu i shtetit serb pas raundit më të ri të dialogut me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi në Bruksel, u shpreh me tone kritike ndaj Prishtinës zyrtare për shkak të vendimit për vendosjen e taksës prej dhjetë për qind ndaj produkteve serbe, duke thënë se shqiptarët me këtë dëshmojnë se nuk i përmbahen kurrfarë marrëveshje të arritur, përfshirë edhe atë të CEFTA-s.

Ndërkohë që Serbia vazhdon lobon kundër njohjes së Kosovës dhe mos lejimit të anëtarësimit të saj në organizatat ndërkombëtare siç është Interpol, presidenti Vuçiq u shpreh se Serbia është krenare për punën që ajo bën në këtë drejtim.

Vuçiq: Unë i dua shumë shqiptarët

“Serbia respekton të gjitha…Ku shkruan se Serbia të mos e bëjë këtë? Kjo është puna jonë dhe jemi krenar për këtë. Kjo është në frymën e normalizimit, sepse ne nuk e njohim pavarësinë e Kosovës. Ku kemi nënshkruar se nuk do ta bëjmë këtë. Leni këtë se ku çon dialogu! Ku ka nënshkruar Serbia se do të luftojë për njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe të mos luftojë kundër saj, ku shkruan, në cilin dokument? Pritni pak. Unë bëj pyetje, pasi po më bëni edhe ju pyetje… T’ju them diçka. Unë i dua shumë shqiptarët dhe më jepni shumë energjie dhe fuqi… Në cilën marrëveshje shkruan kështu? Nuk shkruhet një asnjë. Në marrëveshjen e CEFTA-s jemi pajtuar që kjo të mos shkruhet askund. Unë kam të drejtë. Nën dy. Jemi pajtuar që në marrëveshjen e CEFTA-s të shkruhet se si të silleni, por ju nuk silleni në pajtim me këtë. Jemi pajtuar po ashtu në kuadër të marrëveshjes së Brukselit, Beogradi ka përmbushu r të gjitha dhe Prishtina obligimin e vetëm, e ky është formimi i asociacionit të komunave serbe nuk e ka përmbushur. A është kjo e saktë, e saktë është! Të shohim se çfarë do të më pyetni  ende dhe do t’ju përgjigjem”, ka thënë Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet