Vuçiq: Serbia duhet të kujdeset për RS, ne kemi paguar 120 milion KM në tre vjet

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dorëzoi 15 ambulanca në Banja Luka, dhe në fjalimin e tij ai foli përsëri për unitetin serb në të dy anët e Drinës.

“Serbia duhet të kujdeset për Republikën Srpska, ajo duhet të jetë gjithmonë e disponueshme, e disponueshme dhe njerëzit duhet ta dinë këtë,” tha Vuçiç në fillim, duke renditur të gjitha pagesat që qeveria serbe i bën RS.

Ne kemi më shumë para sot, pavarësisht nga kriza, vazhdoi ai, duke thënë se me ato para ai mund të “korrigjojë padrejtësitë që i janë imponuar popullit të tij”.

“Nëse nuk kujdesemi për veten, çfarë mund të presim nga të tjerët. Për shkak të dashurisë së jashtëzakonshme që ekziston midis serbëve nga Banja Luka dhe Beogradi, ne duhet të kujdesemi. Sa më shumë që të duhet, ne do të ndihmojmë,” tha ai.

Duke përmendur katër komuna në FBiH, Vuçiç e quajti atë një qenie të vetme serbe.

“Ne mbështesim integritetin territorial të BiH, por askush nuk mund të na ndalojë të mbështesim Republika Srpska. Në tre vitet e fundit, ne kemi ndarë 120 milion KM,” tha ai.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet