Vuçiq: Do të kërkoj formimin e Asociacionit të Komunave Serbe

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, njoftoi se do të kërkojë formimin e Unionit të Komunave Serbe në vazhdimin e negociatave me Prishtinën.

“Më 7 shtator, unë do të shkoj në Bruksel dhe do të kërkoj përmbushjen e marrëveshjes për Bashkimin e Komunave Serbe,” tha Vuçiç.

“Gjermania dhe Amerika nuk do të tërheqin njohjen e Kosovës. Unë jam i shqetësuar që ne nuk po diskutojmë për problemet reale dhe thelbësore, kështu që pala serbe do të kërkojë përmbushjen e marrëveshjes së vitit 2013 të nënshkruar nën kujdesin e Bashkimit Evropian për krijimin e Unionit të Komunave Serbe”, tha Vuçiç. .
Ai thekson se Serbia dëshiron një “dialog të vërtetë”, dhe jo atë në të cilin “ata na thonë çdo ditë se ne duhet t’i njohim ato”.

“Propozimi ynë ishte që këto bisedime të jenë thelbësore dhe jo formale, se ato zgjidhin probleme, dhe të mos presim që ato të na paraqesin kërkesa. Prishtina theksoi problemin e reciprocitetit, ne thamë që kemi një ekonomi më të fortë ndryshe nga ata, dhe se edhe ata ne duam të njëjtën gjë. Prishtina nuk pranoi të diskutojë për këto gjëra, “theksoi Vuçiç.
Ai deklaroi se miratimi i një ligji të ri për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së është një lajm i tmerrshëm për Serbinë, dhe se, siç tha ambasadori amerikan, është paraqitja e një vepre penale verbale, ngacmimi dhe ngacmimi.

Siç thotë ai, situata për Serbinë nuk është e lehtë.

– Të gjithë flasin njëzëri se si e vetmja zgjidhje është njohja e Kosovës dhe se nuk ka zgjidhje tjetër – tha Vuçiq, duke theksuar se njerëzit duhet të kuptojnë peshën e pozitës në të cilën jemi. /Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet