Vuçiç: Serbia duhët të ndertoj një aeroport në Republika Sërpska

Pas takimeve të sotme në Banja Luka, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, iu drejtua mediave, dhe më interesante ishte ribotimi i ndërtimit të një aeroporti në Hercegovinën Lindore.

“Ata erdhën me idenë që Serbia të ndërtojë një aeroport në Hercegovinë, për një koncesion për 30 ose 35 vjet. Këtu nuk ka asnjë interes financiar, ai është thjesht një investim!”, njoftoi Vuçiq.

Trebinje është një nga qytetet më të bukura serbe, shtoi ai, kjo është arsyeja pse duhet të lidhet me ajër.

“Që nga e hëna, delegacioni ynë është i gatshëm të shkojë atje dhe të fillojë të punojë në të,” tha ai.

Vuçiqi lidhi ndërtimin e një aeroporti më të vogël midis Trebinje, Gacko dhe Bileća me ardhjen e fabrikave të motorëve të avionëve në Serbi, dhe tezën se është puna më e sigurt në 60 vitet e ardhshme.

Ndërtimi i aeroportit në Trebinje është një kasetë e gjatë, dhe miliona fonde publike janë shpenzuar tashmë pa asgjë që tashmë është ndërtuar./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet