Vuçiç njoftoi zgjedhje të reja, Daçiq kryetari ri të Asamblesë Kombëtare

Pas seancës së sotme të Presidencës së Partisë Progresive Serbe (SNS), presidenti i kësaj partie, Aleksandar Vuçiç, konfirmoi se Ana Brnabić do të jetë mandatarja për përbërjen e Qeverisë së re të Serbisë. Ai njoftoi se zgjedhjet e reja do të mbahen më së voni deri në vitin 2022.

Vuçiq përmendi se SNS mori mbështetje të madhe nga qytetarët dhe vlerësoi se kjo mbështetje mund të ketë qenë edhe më e madhe.

Siç tha ai, kishte mendime të ndryshme në parti se si të formohej një qeveri e re në Serbi. Ai kujtoi se SNS ka një program për katër vitet e ardhshme të qeverisjes në të cilin paga mesatare prej 900 euro është deklaruar si një nga qëllimet.

Ai përsëri vlerësoi reagimin e Serbisë ndaj pandemisë së koronavirusit, duke pretenduar se ajo ka tendenca pozitive ekonomike pavarësisht nga pandemia.

Ai njoftoi gjashtë qëllime të përfunduara në seancën e kryesisë së partisë, përkatësisht: që Serbia të jetë në mesin e pesë vendeve më të mira Evropiane në luftën kundër koronavirusit, të luftojë për interesat e popullatës Serbe në Kosovë, të luftojë kundër mafies, duke ruajtur pavarësinë e Serbisë, që do të thotë neutralitet ushtarak, reforma të përshpejtuara dhe vazhdimi i zhvillimit ekonomik. Ai i deklaroi qëllimet e deklaruara si ambicioze.

Ai premtoi që, siç tha ai, zgjedhjet e reja parlamentare dhe presidenciale do të mbaheshin në të njëjtën kohë deri më 3 Prill 2022 më së voni.

Ai konfirmoi se bashkëpunimi i SNS me partnerin aktual të koalicionit, Partinë Socialiste (PS), do të vazhdojë. Ai gjithashtu konfirmoi se Unioni Patriotik Serb (SPS) i Aleksandar Sapiç do të ketë një ministër në qeverinë e re. Siç tha ai, Çapiç nuk kërkoi asgjë prej tij dhe se ata folën vetëm për të ardhmen e Serbisë

“Ne biseduam për treguesit ekonomikë dhe politikën e jashtme. Ai e kupton mirë politikën e jashtme dhe e kupton se sa e vështirë është pozicioni i Serbisë. Ne ramë dakord lehtësisht të punojmë së bashku … Unë jam shumë i kënaqur që ranë dakord të punojmë për të mirën e qytetarëve serbë,” tha ai. Vuçiç

Ai deklaroi se pakicat kombëtare do të përfaqësohen më shumë në qeveri, por që ata duhet të kenë staf profesional.

Ai vuri në dukje se presidenti i PS, Ivica Daicaić, do të jetë president i Asamblesë Kombëtare të Serbisë. Ai njoftoi se do të ketë tre ministri të reja dhe theksoi se nuk është ende e mundur të flitet se kush do të jenë ministrat, sepse kjo nuk është rënë dakord plotësisht. Ai tha se që nga e diela, 25 tetor, publiku duhet të dijë se kush do të jenë ministrat e rinj.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet