Volvo-Baidu, marrëveshje për makina pa shofer

Kompanitë Volvo dhe Baidu arrijnë marrëveshje për të ndërtuar automjete pa shofer. Baidu po sfidon kompaninë Google e cila në partneritet me Fiat-Chrysler aktualisht ka një program për makinat autonome.

Marrëveshja mes kompanive Volvo dhe Baidu synon të sjellë në treg makina tërësisht të pavarura nga njeriu. Sipas njoftimeve, kompania kineze Baidu aktualisht zotëron teknologji mjaft të avancuara për të cilat Google ende po punon. Firma suedeze Volvo është në pronësi të firmës kineze Gleely.

Volvo dhe Baidu marrëveshje për makina pa shofer

Kompanitë Volvo dhe Baidu arrijnë marrëveshje për të ndërtuar automjete pa shofer. Baidu po sfidon kompaninë Google e cila në partneritet me Fiat-Chrysler aktualisht ka një program për makinat autonome. Marrëveshja mes kompanive Volvo dhe Baidu synon të sjellë në treg makina tërësisht të pavarura nga njeriu. Sipas njoftimeve, kompania kineze Baidu aktualisht zotëron teknologji mjaft të avancuara për të cilat Google ende po punon. Firma suedeze Volvo është në pronësi të firmës kineze Gleely.

Publiée par VOA – Zëri i Amerikës sur Jeudi 1 novembre 2018

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet