Volkswagen ID.3 mori pesë yje në testet e Euro NCAP

Modeli i ri i Volkswagen ID.3 mori maksimumi pesë yje për sigurinë në provat e Euro NCAP

Familja elektrike hatchback e lançuar së fundmi është makina e parë e prodhimit e bazuar në platformën e re MEB të Volkswagen Group dhe drejton një sërë automjetesh elektrike nga Volkswagen dhe markat motra Audi, Seat dhe Škoda.

Euro NCAP tha se ID.3 shënoi shkëlqyeshëm në teste, 87 përqind për mbrojtjen e të rriturve, 89 përqind për mbrojtjen e fëmijëve, 71 përqind për përdoruesit e rrezikuar të rrugës dhe 88 përqind për sistemet ndihmëse të sigurisë.

Theksohet integriteti i fortë strukturor, një numër i madh i sensorëve, si dhe sistemet e shmangies së përplasjes dhe funksionet e sigurisë pas përplasjes.

Sekretari i Përgjithshëm i Euro NCAP Michiel van Ratingen tha se makinat elektrike janë po aq të sigurta sa ato konvencionale

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji