Vjen Kallashnikovi i ri PPK-20: të “fik derën” dhe pa zhurrmë

Grupi Kallashnikov i Rusisë ka përfunduar inspektimet shtetërore të një pushke të re automatike të zhvilluar nën punën e projektimit të Vityaz-MO, tha departamenti i mediave të grupit të mërkurën, raporton TASS.

“Komisioni Ndër-Agjencial përcaktoi se ky është një produkt që është i gatshëm për prodhim serik dhe rekomandoi që të quhet ‘pushkë automatike kallashnikov PPK-20 nëntë milimetra”, në kujtim të Viktor Mikhailovich Kalashnikov, “thuhet në njoftimin e sotëm.

Më tej thuhet se gjatë zhvillimit, u përdor një pushkë e shkurtër automatike Vityaz-SN si bazë për armën e re, e cila ka qenë në prodhim seri që nga më parë.

Agjensia TASS shkruan se ekspertët, gjatë fazës së zhvillimit, zgjidhën problemet që u shfaqën gjatë prodhimit serik të pushkës ekzistuese dhe harmonizuan dizajnin dhe strukturën e produktit të ri me kërkesat dhe rregullat teknike.

Tre variante Bison

Shtohet se gjatë provave u përmirësua ergonomia dhe municioni i “Kallashnikovit”, u rrit besueshmëria e tij, dhe se ajo ishte e pajisur me një pajisje për gjuajtje pa zhurmë.

Një grup projektuesish të udhëhequr nga Viktor Kalashnikov zhvilluan një familje me pushkë automatike të shkurtra: Bison-2 (kalibër 9×18 mm), Bison-2-01 (9×19) dhe Bison-2-03, një prototip që u testua në nivelin e shtetit nën patronazhin e Baksanets R&D.

Në vitin 2004, projektuesit zhvilluan pushkën automatike të shkurtër Vityaz-SN bazuar në armën Bison-2-01, e cila u fut në shërbim nga Ministria e Punëve të Brendshme Ruse një vit më vonë. Aktualisht, këto armë janë në pajisjet e njësive speciale të Ministrisë së Brendshme, Shërbimit Federal të Sigurisë dhe Shërbimit Federal të Gardës, shton TASS.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji