Vitin e kaluar, 22 mijë kroat emigruan në Gjermani

Numri i kroatëve që jetojnë në Gjermani u rrit me 22,000 vitin e kaluar, tha të martën zyra e statistikave gjermane, duke zbuluar se 26 përqind e popullsisë së vendit është me origjinë migrante.

Në fund të 2018, 394,000 njerëz me origjinë kroate jetuan në Gjermani, dhe në fund të vitit 2019.

Një vit më parë, në 2017, kishte 344,000 njerëz në vend me nënshtetësi kroate ose me një prejardhje emigrante kroate.

Dy të tretat e migrantëve në Gjermani vijnë nga disa nga vendet e BE-së

Sipas statistikave, në fund të vitit 2019, kishte 21.2 milion qytetarë me prejardhje migrante që jetonin në Gjermani, rreth 26 përqind e popullsisë.

52 përqind e tyre kanë shtetësi gjermane, dhe pjesa tjetër janë shtetas të vendeve të huaja.

Pothuajse dy të tretat ose 65 përqind e njerëzve me një migrant vijnë nga një prej vendeve evropiane. Në vendin e parë është Turqia, e ndjekur nga Polonia.

Rritja më e ngadaltë e popullsisë migrante

Zyra e Statistikave regjistron rritjen më të ngadaltë të pjesës së popullsisë me prejardhje migrante në numrin e përgjithshëm të popullsisë që prej vitit 2011.

Këta njerëz janë të përfaqësuar mbi mesataren në profesione me më pak pagë siç janë kujdestarët ose pastruesit dhe janë më pak të pranishëm në sektorin e arsimit dhe administratën publike, tregoi raporti i fundit.

Nën nocionin e një personi me prejardhje migrante, zyra e statistikave konsideron personat që kanë lindur si shtetas të një vendi tjetër

Kategoritë
LajmeRajoni