Vazhdojnë punimet e ndërtimit të xhamisë Taksim në Turqi

Xhamia Taksim, punimet për ndërtimin e së cilës po vazhdojnë me shpejtësi, pritet të hapet për adhurim në fund të këtij viti.

Punimet vazhdojnë në Xhaminë Taksim, ndërtimi i së cilës filloi 3 vjet më parë.
 
Xhamia, themelet e së cilës janë hedhur më 17 shkurt 2017, mbart firmën e arkitekturës Şefik Birkiye dhe Selim Dalaman.

Xhamia ka një sipërfaqe ndërtimi afërsisht 2 mijë e 482 metra katrorë. Ndërsa ndërtimi i përafërt i xhamisë po përfundon, ndërtimet për mermer dhe mjeshtëri po vazhdojnë.

Jashtë xhamisë, u ndërtua një skelë për mbulesën e gurit të 2 minareve, të lartë 61 metra.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet