Tusk: BE ishte e bashkuar për Brexit

Presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk tha sot se kryeministrit të Irlandës Leo Varadar në Dablin i tha se Bashkimi Evropian ishte i bashkuar për Brexit dhe të përgatitet, nëse do të jetë e nevojshme, në rast se Britania braktis BE pa një marrëveshje.

Takimi për të mbështetur më shumë unitet në lidhje me Brexit, flet për zhvillimet e fundit dhe situatën e pasigurt politike në Londër, si dhe gatishmërinë për një Brexit pa marrëveshje“, shkruan Tusk në llogarinë e tij të Twitter.

Ndryshe, kryeministrja britanike Theresa May tha se do të dërgojë një letër për Tusk, sot ose nesër, në të cilën do të kërkojë shtyrjen e Brexit.

Ekipi i ministrave të May bisedoi për Brexit sot për 90 minuta, ndër të tjera, lidhur me pasojat e një deklarate nga kryetari i parlamentit të hënën, se May nuk mund të vë në votim marrëveshjen në Brexit për herë të tretë nëse nuk ndryshohet rrënjësisht.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet