Turqi, projekti “Shkolla pa këpucë” u mundëson fëmijëve të ndihen si në shtëpi

Ky mjedis i bën nxënësit “të ndihen si në shtëpi, i mban të qetë dhe paqësorë, rrit përqendrimin e tyre dhe zvogëlon ngacmimin në shkollë”, tha drejtori provincial i arsimit në Aydın, Seyfullah Okumuş.

Fëmijët kanë filluar të ndihen si në shtëpi në një shkollë në provincën perëndimore turke Aydın pas fillimit të projektit “Shkolla pa këpucë”, i cili ndjek traditën e heqjes së këpucëve gjatë hyrjes në shtëpi, raporton Anadolu Agency (AA).

Projekti “Shkolla pa këpucë” u hap me moton “Shkolla ime është shtëpia ime e dytë” me fillimin e vitit të ri shkollor.

Nxënësit i heqin këpucët në hyrje të shkollës dhe i veshin pantoflat e tyre të shtëpisë para se të futen në klasat në shkollën fillore Yılmazköy në Aydın, e cila është ridizajnuar me dysheme me parket.

“Ne filluam vitin shkollor për të arsimuar një numër të konsiderueshëm të nxënësve”, tha Yavuz Selim Köşger, guvernatori i krahinës.

“Nëse doni të zhvilloni dhe përmirësoni vendin tuaj, duhet të shqetësoheni për çdo centimetër të tij…Por këtë duhet ta bëni pa u shkëputur nga rrënjët e tij dhe vlerat kombëtare”, tha ai.

Ndërkaq, Seyfullah Okumuş, drejtori provincial i arsimit, tha se në kuadër të projektit, “mësuesit, nxënësit dhe prindërit duhet t’i heqin këpucët në hyrje dhe t’i vendosin në dollapët e caktuar”.

Ky mjedis i bën nxënësit “të ndihen si në shtëpi, i mban të qetë dhe paqësorë, rrit përqendrimin e tyre dhe zvogëlon ngacmimin në shkollë”, shtoi Okumuş.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet