“Turksat-5A” do të dërgohet në hapësirë më 30 nëntor

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Adil Karaismailoglu bëri deklarata të ndryshme për Raditelevizionin e Turqisë (TRT).

Sateliti turk i komunikacionit, “Turksat-5A” do të dërgohet në hapësirë  më 30 nëntor.

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Adil Karaismailoglu bëri deklarata të ndryshme për Raditelevizionin e Turqisë (TRT).

Karaismailoglu bëri të ditur se Sateliti turk i komunikacionit, “Turksat-5A” do të dërgohet në hapësirë në më 30 nëntor.

Me vënien në shërbim të “Turksat-5A”, krahas fushës së transmetimit, Turqia do të zotërojë edhe një dominim në hapësirën që rrethon Lindjen e Mesme, Evropën, Afrikën Veriore dhe Afrikën Jugore.

Sateliti i prodhuar nga ana e Airbus D&S do të dërgohet në hapësirë nga ana e kompanisë amerikane të transportit hapësinorë, SpaceX.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet