Truket për të mposhtur alergjitë

Ambrosia lulëzon nga korriku në shtator, dhe arrin kulmin në gusht. Gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin antihistaminë dhe kortikosteroide për të lehtësuar alergjitë. Sidoqoftë, ekspertët rekomandojnë këto 12 këshilla për ta bërë më të lehtë për veten tuaj.

1. Sigurohuni që të mjekoni veten në mënyrë që sëmundja të mos përkeqësohet.

2. Përqendrimi më i lartë i polenit është gjatë ditëve me diell dhe me erë, në mëngjes dhe në mëngjes, kështu që atëherë mos e ajrosni banesën ose qëndroni jashtë, raporton avaz.

3. Gjatë sezonit të lulëzimit të ragweed, xhamat e banesës dhe makinës duhet të mbahen të mbyllura gjatë ngasjes.

4. Përdorni kondicionerë me filtra poleni.

5. Shiu lan polenin, prandaj është mirë të planifikoni qëndrimin tuaj jashtë pas shiut, kur përqendrimi i polenit në ajër është më i ulët.

6. Nëse është e mundur, qëndroni në natyrë në zona mbi 1.000 metra mbi nivelin e detit.

7. Pasi të jeni jashtë, sigurohuni që të lani duart, të bëni dush, të lani flokët dhe rrobat.

8. Mos i thani rrobat jashtë.

9. Vish një maskë mbrojtëse nëse është e nevojshme.

10. Nëse keni qen dhe mace, lani dhe pastroni, sepse ata gjithashtu mbledhin polen.

11. Monitoroni bioprognozën tuaj rregullisht me një tabelë alergjike.

12. Alergjia ndaj ragwe gjithashtu mund të shkaktojë të ashtuquajturën-alergji ndër-alergji ndaj polenit dhe ushqimit.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet