Tom Hanks dhe Rita Wilson u bënë zyrtarisht qytetarë të Greqisë

Tom Hanks dhe Rita Wilson janë bërë zyrtarisht qytetarë grekë dhe një foto në mediat sociale të postuar nga kryeministri grek tregon duetin duke mbajtur me krenari pasaportat e tyre të reja.

Theifti dhe fëmijët e tyre u bënë qytetarë të nderuar Grek vitin e kaluar pasi zyrtarët theksuan rolin e Hanks në sensibilizimin e zjarreve 2018 që shkatërruan zonat përreth Athinës dhe morën më shumë se 100 jetë.

Tani presidenti grek ka nënshkruar natyralizimin e tyre të nderit dhe ata kanë marrë pasaporta greke.

https://www.instagram.com/p/CDGDHiODHhN/?utm_source=ig_embed

“Tom Hanks është një person që ka shfaqur interes të vërtetë për njerëzit që kanë vuajtur për shkak të zjarrit dhe ka folur për të globalisht në media,” i tha Ministri Grek i Brendshëm Takis Theodoricakos për CNN në dhjetor.

Wilson, i cili është pjesërisht Grek, dhe Hanks, i cili u kthye në Ortodoksinë Greke, shpesh i kalon pushimet në Greqi, ku ata kanë një pronë në ishullin e Antiparos.

Ata gjithashtu kanë prodhuar disa filma që kanë një lidhje të fortë me Greqinë, siç është “Dasma ime Greke”.

“Greqia është një parajsë … Unë kam qenë në të gjithë botën, kam qenë në vendet më të bukura në botë, asnjë prej tyre nuk e tejkalon Greqinë,” tha Hanks këtë vit, në Golden Globes.

“Toka, qielli, uji, është për shpirtin, është një vend që shërohet”, shtoi ai./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet