Toleranca fetare në Evropë: Sul mohet edhe një xhami në Gjermani

Sulmuesit e paidentifikuar e përdhosën librin e shenjtë, Kur’anin në një xhami në Munster, në Gjermaninë perëndimore natë vonë të martën.

Sulmuesit shkyen faqet e një kopje të Kuranit në Xhaminë Barbaros të Bashkimit Islamik të Turqisë.

Përfaqësuesi e Bashkimit Islamik të Turqisë, (DITIB) Sebahattin Cigdem tha të mërkurën një hetim mbi sulmin e mbrëmshëm, pasi ata panë një kopje të Kur’anit të copëtuar  brenda xhamisë dhe e thirri policinë të mërkurën në mëngjes.

Në 10 ditët e fundit në Gjermani, gjashtë xhami të Bashkimit Islami të Turqisë si dhe një xhami arabe u sulmuan.

Gjermania ka dëshmuar rritjen e Islamofobisë dhe urrejtjes së emigrantëve në vitet e fundit të shkaktuara nga partitë e ekstremit të djathtë, të cilët kanë shfrytëzuar frikën për krizën e refugjatëve dhe terrorizmin.

Policia regjistroi 813 krime të urrejtjes kundër myslimanëve vitin e kaluar.      Të paktën 54 muslimanë u plagosën në ato sulme të kryera kryesisht nga ekstremistët ekstremistë të djathtë.

Gjermania, një vend me mbi 81 milionë banorë, ka popullatën e dytë më të madhe myslimane në Evropën Perëndimore pas Francës.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet