Tërhiqen dhe përkthehen dokumente osmane për Komunën e Prishtinës

Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti ka bërë të ditur se nga Arkivi i Stambollit i ka tërhequr dhe përkthyer dokumentet osmane për Komunën e Prishtinës.

“Në vitin 2017, një delegacion i Komunës së Prishtinës ka zhvilluar një vizitë në Arkivin e Stambollit ku ka arritur të tërheqë mijëra dokumente, në formë digjitale, të dokumenteve osmane për dhe nga Komuna e Prishtinës. Pas dy viteve, titujt e të gjitha dokumenteve janë përkthyer nga Besir Neziri dhe Mead Osmani dhe tanimë janë bërë libër i Arkivit Komunal të Prishtinës. Shfletimi i këtij katalogu tregon se kjo është tanimë një potencial i jashtëzakonshëm i burimeve historike të një periudhe të gjatë historike. Çdo dokument e ka titullin, datën dhe referencën se ku mundeni me e gjet dokumentin e plotë”, ka njoftuar në Facebook, kryetari Ahmeti.

Promovimi i Librit do të bëhet me 21 janar në ditën e arkivit.

E TIKA në faqen e saj zyrtare në Facebook, ka shkruar se Katalogu i dokumenteve të Prishtinës në Arkivin Osman do të hedhë dritë në shumë tema kurioze për hulumtuesit. Në urimin e TIKA-s për kryetarin Ahmeti thuhet se TIKA është e vetëdijshme se është krijuar një vepër e rëndësishme jo vetëm për historinë e Prishtinës por edhe për historinë e Kosovës.

Kategoritë
Kulturë

Të ngjajshmet