Të zhdukurit, dhumbja plus e Kosovës: Prishtina e Beogradi, projektmarrëveshje në Bruksel

Kosova dhe Serbia arritën një marrëveshje në Bruksel mbi një projektmarrëveshje për gjetjen e personave të zhdukur, e cila do të jetë funksionale në rast se arrihet një marrëveshje përfundimtare, u tha në takimin e Komisionit të Qeverisë së Kosovës për Personat e Zhdukur të hënën.

Shefi i delegacionit të Kosovës në dialogun përgjegjës për çështjen e të zhdukurve, Ibrahim Makolli, tha se tema ishte diskutuar që nga takimi i parë në Bruksel.

“Në takimin e parë, u vendosën parimet themelore për zgjidhjen e çështjes së personave të zhdukur, dhe ato janë krijimi i një komisioni të përbashkët, një mekanizëm për sqarimin e fatit të personave të zhdukur dhe qasje të pakufizuar në arkivat shtetërore që mundësojnë sqarimin e fatit të të gjithë personave të zhdukur”, tha Makolli.

Sipas tij, komisioni i përbashkët do të drejtohet nga Bashkimi Evropian dhe ai do të jetë përgjegjës për hedhjen dritë mbi fatin e personave të zhdukur.

“Procesi pritet të përfundojë brenda 18 muajve nga arritja e një marrëveshje përfundimtare midis Kosovës dhe Serbisë,” shtoi Makolli. /tesheshi.com/

 

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi

Të ngjajshmet