Të gjitha rekordet janë thyer: Lidhja më e shpejtë në internet e vendosur në botë

Shkencëtarët nga University College London kanë arritur të vendosin një rekord të ri për shpejtësinë më të lartë të sinjalit të internetit në botë.

Isshtë një shpejtësi sinjalesh prej 178,000 Gbps (178 Tbps). Po, e lexuat ashtu. Për krahasim, qendrat e të dhënave me fibër optike që kemi aktualisht janë të afta të transmetojnë të dhëna me 35 Tbps.

Ky feat u arrit nga një ekip studiuesish të udhëhequr nga Dr. Lydia Galdino, dhe shpejtësia, për shembull, është e mjaftueshme për të shkarkuar gjithçka nga Netflix menjëherë, në më pak se një sekondë.

Alsoshtë gjithashtu pothuajse katër herë më shpejt sesa rekordi i mëparshëm (44.2 Tbps) i vendosur nga shkencëtarët australianë, prensoi B 92.

Siç kanë shpjeguar shkencëtarët, janë përdorur gjatësi vale më të gjera sesa ato të përdorura në sistemet ekzistuese të fibrave optike, dhe diapazoni i spektrit është një 16,8 THz. Për shembull, diapazoni më i fundit tregtar i 9THz sapo ka mbërritur./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet