Tani është zyrtare: Fëmijët që gërmojnë hundët dhe hanë gjellë janë më të lumtur dhe më të kënaqur

Mos e gërmo hundën! Sa herë u keni thënë fëmijëve tuaj?

Për më tepër, sipas hulumtimit, ju duhet t’i inkurajoni fëmijët të hanë snortë sepse kjo do t’i bëjë ata më të lumtur dhe më të shëndetshëm, raporton Praktikimi i Prindërimit.

Scott Napper, një profesor i asociuar në Universitetin e Saskatchewan, thotë se ekspozimi i trupit ndaj mikrobeve nga mukoza e hundës mund të ndihmojë në ndërtimin e imunitetit. Kjo mukozë ruan grimca të vogla që thithim si pluhur, polen, dhe madje edhe mikrobet. Profesori Napper pretendon se ngrënia e thithkave ndihmon në forcimin e sistemit tonë imunitar, në mënyrë që të luftojmë sëmundje të tjera, dhe shkencëtarët e quajnë këtë “hipotezë higjienike” dhe besojnë se ekspozimi i hershëm ndaj mikrobeve mund të na bëjë më të shëndetshëm dhe për këtë arsye më të lumtur ndërsa rritemi./Gazeta e Re

Kategoritë
LajmeShëndetësi

Të ngjajshmet