Stefanoviq: Deklarata për pajtimin e serbëve dhe shqiptarëve pa çështjen e statusit

Deklarata mbi pajtimin e serbëve dhe shqiptarëve, që do të shpallet së shpejti nga Partia e Lirisë dhe Drejtësisë (SSP), përmban elementet e procesit negociues Beograd-Prishtinë, rezultati i të cilit nuk do të ishte njohja e pavarësisë, por as konflikt i ngrirë.

Kështu deklaroi sot zëvendëskryetari i Partisë së Lirisë dhe Drejtësisë Borko Stefanoviq për portalin Istinomer.rs, duke shtuar se ky dokument pasqyron “një qasje realiste në zgjidhjen e problemit të Kosovës” dhe se ajo fillon nga nevoja për “pajtimin e dy popujve dhe nevojën për bashkëpunim midis institucioneve të dy entiteteve që nuk e kishim më parë”.

“Këto janë institucione të tilla si prokurorët për krimin e organizuar, ndjekjet penale për krime lufte, gjykatat, mediat, dhe nevojën për bashkëpunim në fushën e kulturës, bashkëpunimit ekonomik ose bashkëpunimit për lirinë e lëvizjes. Në fakt, bashkëpunimi në të gjitha çështjet që në një farë mënyre mbetën më shumë përmes dialogut të Brukselit”, tha Stefanoviq.

Ai shtoi se çështja e statusit nuk do të trajtohet në Deklaratën e Pajtimit, pasi sipas tij, “është e qartë se në pjesën tjetër të Serbisë statusi shikohet ndryshe dhe në Kosovë ndryshe”, transmeton Gazeta e Re.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet