Stambolli dëshiron të përdorë aplikacionin për të gjetur të gjitha macet dhe qentë që enden nëpër rrugët e qytetit

Autoritetet e Stambollit kanë krijuar një aplikacion celular SmetiPati i cili do të përpiqet të arrijë një qëllim ambicioz, i cili është të lokalizojë të gjitha macet dhe qentë që enden nëpër rrugët e qytetit.

Aplikacioni u zhvillua nga kompania kryesore IT Sist Sist, dhe kjo do të thotë që të gjithë adhuruesit e kafshëve raportojnë macet dhe qentë me aplikacionin. Autoritetet duan të kujdesen më mirë për shëndetin e tyre dhe të bëjnë politika më të mira kur bëhet fjalë për trajtimin e këtyre kafshëve.

Ipek Kirac nga kompania e përmendur theksoi se ajo doli me idenë për zhvillimin e këtij aplikacioni sepse numri i qenve endacakë që ajo ushqeu u rrit çdo ditë.

Do të krijohet një bazë e të dhënave për secilën kafshë, dhe informacioni në lidhje me njerëzit që kujdesen për to dhe veterinerët do të jenë në dispozicion. Çdo profil i kafshës do të përmbajë informacionin themelor në lidhje me të dhe një foto. Të dhënat do të azhurnohen rregullisht.

Kryetari i Stambollit Ekrem Imamoglu tregoi se plani është që aplikacioni të jetë i disponueshëm brenda gjysmë viti, shkruan e përditshmja turke Daily Sabah./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet