“SpaceX” regjistron pasagjerin e parë privat për në Hënë

“SpaceX”, kompania e transportit hapësinor e udhëhequr nga sipërmarrësi Elon Musk tha se ka regjistruar pasagjerin e parë privat që do të fluturojë rreth Hënës me raketën “Big Falcon”.

“SpaceX regjistroi pasagjerin e parë privat në botë që do të fluturojë rreth Hënës, një hap i rëndësishëm drejt mundësisë për çdo njeri që ëndërron të udhëtojë në hapësirë”, tha kompania në një postim në Twitter.

Ajo nuk përmendi ndonjë afat kohor se kur do të realizohet udhëtimi dhe nuk bëri të ditur se kush është pasagjeri. Por, më herët është shprehur do të arrijë suksesin me dy pasagjerë diku në fund të vitit 2018.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet