Sllovenia mund të largojë Kroacinë nga lista e vendeve të sigurta

Sllovenia mund të përfshijë nesër Kroacinë në listën e vendeve që nuk janë të sigurta nga Covid-19, tha zëdhënësi i qeverisë sllovene Jelko Kacin, shkruan portali Radio Kopri.

“Nëse numri i infeksioneve koronavirus për 100,000 qytetarë në Kroaci rritet në 10, Sllovenia do të detyrohet të heqë Kroacinë fqinje nga lista e vendeve të sigurta,” tha Kacin.

Ai theksoi se nuk ka ndërmend t’i sugjerojë Sllovenëve që të mos shkojnë me pushime në Kroaci, por se dëshironte të paralajmërojë qytetarët të jenë të kujdesshëm, sidomos të rinjtë, të cilët, sipas zëdhënësit Kacin, nuk ishin të prekur nga infeksioni Covid-19.

Sipas tij, kjo konfirmohet nga shumë ngjarje ku shumë të rinj mblidhen, dhe pothuajse askush nuk mban maska mbrojtëse ose nuk mban distancë, madje edhe në Slloveni.

Jelko Kacin pretendon se Kroacia bëri një gabim kur hoqi të gjitha kufizimet që lidhen me baret, restorantet dhe diskotekat ku janë të pranishëm shumë turistë sllovenë. Sipas Kacin, Kroacia duhet të tërheqë masën e “nënshkrimit të lirisë”, dhe ai foli për këtë me telefon me kolegun e tij kroat.

Sipas portalit Radio Kopri, për shkak të zgjerimit të numrit të të infektuarve, Sllovenia ka modifikuar masën e grumbullimit në vende publike dhe e ka zvogëluar atë nga lejimi aktual 500 deri në 50 persona. Përjashtime janë ngjarje të mëdha siç janë koncertet e hapura.

Kategoritë
Lajme