SKANDALOZE: Plotësisht e zhveshur u ngjit në Xhaminë në qendër të Zagrebit (Foto18+)

Artistja kroate Nina Kamenjarin u ngjit plotësisht lakuriq në majën e pavionit të Meštrović – Xhamisë popullore në qendër të Zagrebit.

Artistja interpretoi si homazh për Tomislav Gotovac, një artist kroat i performancës, i cili gjithashtu qëndroi i zhveshur në të njëjtin vend në 1996 dhe e quajti veprën e tij The Guard on the Rhine.

 

Performanca e Nina Kamenjarin është pjesë e projektit “Ardhmëria e Performancës Politike”, i cili shënon Presidencën Kroate të Këshillit të Bashkimit Evropian nga Domino.

Kategoritë
LajmeRajoni