Simptomat e para të kancerit të zorrës së trashë

Kanceri i zorrës së trashë është i zakonshëm te meshkujt mbi moshën 50-vjeçare, dhe te gratë ndodh më rrallë.

Vdekshmëria në rastet e diagnozës së vonë të kancerit kolorektal është shumë i zakonshëm, pasi kjo sëmundje është e vështirë të zbulohet në fazat e para të zhvillimit.

Simptomat që nuk duhet lënë pas dore, transmeton KosovaPress:

Kanceri i zorrës së trashë shoqërohet nga një seri simptomash jo specifike, kështu që ju duhet t’u kushtoni vëmendje të veçantë atyre.

Stol i parregullt ose i paqëndrueshëm

Kjo do të thotë që stoli mund të ndryshojë disa herë në një kohë të shkurtër. Kapsllëku kalon në diarre brenda 24 orëve dhe anasjelltas. Kjo gjithashtu mund të jetë një shenjë e problemeve metabolike, por është më mirë të konsultoheni me një mjek dhe të siguroheni se nuk ka asgjë serioze.

Shqetësim gjatë shkarkimit

Në fazat e hershme nuk ka dhimbje, por vetëm një shqetësim. Ndërsa sëmundja përparon, dhimbja rritet dhe është më e vështirë derisa jeni në tualet.

Instinkte të rreme për shkarkim

Ato zakonisht janë të vogla ose pa dhimbje dhe shkaktohen nga shtrirja e tepruar e mureve të zorrëve nga tumori.

Hemorragjia

Simptomë alarmuese, karakteristike jo vetëm për kancerin, por edhe për patologjitë më pak të rrezikshme. Por në çdo rast, duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë. Sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj dhe mos përdorni ndonjë terapi pa marrëveshje me mjekun.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet