Shkencëtarët në gjurmët e terapisë revolucionare: Trajtimi i diabetit pa ilaçe dhe gjilpëra

Trajtimi për diabetin e tipit 2 mund të jetë i mundur pa ilaçe dhe një gjilpërë insuline. Shkencëtarët janë në gjurmët e një terapie të re që do të normalizonte me sukses nivelet e sheqerit dhe rezistencën e insulinës duke e ekspozuar pacientin ndaj elektricitetit statik dhe një fushe magnetike.

Një metodë e re, jo invazive e terapisë për diabetin është duke u zhvilluar nga shkencëtarët nga Universiteti i Iowa-s. Duke ekspozuar minjtë laboratorikë ndaj energjisë elektrike statike dhe një fushe magnetike për disa orë në ditë, ata ishin në gjendje të kontrollonin dhe normalizonin nivelet e sheqerit në gjak.

Ne zbuluam një telekomandë për kontrollin e diabetit. Ekspozimi në një fushë elektromagnetike për një periudhë të shkurtër kohe ul nivelet e sheqerit në gjak dhe normalizon reagimin e trupit ndaj insulinës. Efektet janë afatgjata, kështu që një terapi e tillë mund të merret natën gjatë gjumit, në mënyrë që niveli i sheqerit të jetë normal gjatë gjithë ditës ”, tha Calvin Carter, një nga autorët e studimit të botuar në revistën“ Metabolism ”, shkruan Science Daily.

Ky zbulim i papritur mund të ketë një ndikim serioz në trajtimin e diabetikëve, veçanërisht pacientëve për të cilët trajtimet aktuale janë jopraktike.

Ky studim tregoi se ndikimi elektromagnetik ndryshon ekuilibrin e oksidantëve dhe antioksidantëve në mëlçi, dhe kështu përmirëson reagimin e trupit ndaj sekretimit të insulinës. E gjithë kjo falë një molekule që vepron si një “antenë magnetike”.

Shkencëtarët erdhën në këtë zbulim krejt rastësisht. Një nga pjesëmarrësit në studim, studentja e doktoratës Suni Huang, duhej të praktikonte marrjen e gjakut nga minjtë dhe matjen e niveleve të sheqerit. Për këtë, Carter i dha minj që më parë i kishte ekspozuar ndaj rrezatimit elektromagnetik në një eksperiment tjetër, i cili shqyrtoi ndikimin e tij në sjelljen e kafshëve.

“Gjetjet ishin shumë të çuditshme, sepse është normale që minjtë laboratorikë të kenë sheqer të lartë në gjak dhe diabet tip 2, pasi ata kanë një predispozitë gjenetike për shfaqjen e kësaj sëmundjeje.” Sidoqoftë, të gjithë minjtë që ishin të ekspozuar ndaj rrezatimit elektromagnetik kishin nivele normale të sheqerit në gjak ”, thotë Huang.

Kjo u pasua nga kërkimet që treguan se ekspozimi i kombinuar në fushat statike elektrike dhe magnetike uli nivelet e sheqerit në gjak. Hasshtë vërejtur gjithashtu se ekspozimi ndaj një fushe elektromagnetike, e cila është rreth 100 herë më e fortë se ajo e Tokës, çon në normalizimin e niveleve të sheqerit në gjak në tre ditë.

Ky ekip synon të vazhdojë testimin e kafshëve më të mëdha, dhe ata shpresojnë mundësitë që zbulimi i tyre të mund të testohet edhe tek njerëzit, pasi nuk ka pasur efekte negative deri më tani.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet