Shkencëtarët kinezë zhvillojnë nanogjenerator “që mund të vishet”

Shkencëtarët kinezë kanë prodhuar nanogjenerator për pajisjet mobile të cilat mund të vishen dhe lahen.

Shkencëtarët kinezë kanë prodhuar nanogjenerator për pajisjet mobile të cilat mund të vishen dhe lahen.

Sipas agjencisë së lajmeve Xinhua, shkencëtarët e Universitetit Zhengzhou, kanë zhvilluar nanogjenerator që mund të prodhojë energji nga lëvizjet njerëzore për të furnizuar me energji pajisjet elektronike mobile.

Më tej thuhet se problemi i energjisë i pajisjeve mobile që shpesh herë mbaron bateria dhe duhet të mbushen, mini gjeneratorët janë prodhuar nga nanofiber që nuk përshkojnë ujin, të cilët janë fleksibil, të rehatshëm, mund të vishen dhe të lahen.

Studimi është publikuar në revistën Materials Chemistry A.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet