Sheqeri zbulon tumoret malinje

Shkencëtarët kanë zhvilluar një teknikë që identifikon sëmundjet duke përcjellë trupin se si absorbon sheqerin.

Tumoret malinje konsumojnë më shumë glukozë në krahasim me ushqimet e shëndetshme për të ushqyer qelizat e kancerit që rriten me shpejtësi.

Studiuesit në Kolegjin Universitar në Londër zbuluan përmes skanerit MRI se tumoret ishin më të ndritshme pasi personi kishte ngrënë diçka të ëmbël.

Ky zbulim ofron një alternativë më të sigurt dhe më të thjeshtë në krahasim me teknikat radioaktive standarde dhe mund të jetë në dispozicion për më pak se 18 muaj.

Metodat aktuale të skanimit nuk janë të rekomanduara për gratë shtatzëna dhe fëmijët për shkak të rrezatimit dhe disponueshmëria është e kufizuar në spitale dhe qendra të specializuara. Metoda e re e qelizave të kancerit mund të zbulohet më herët, gjë që kontribuon në një trajtim më të suksesshëm.

Kategoritë
Shëndetësi

Të ngjajshmet