Shenjat e gishtërinjve tregojnë për rrezikun nga sëmundjet

Gjurmët e gishtërinjve, të cilat për një kohë të gjatë janë përdorur në kriminelë për zbulimin e kryerësve të krimeve, mund të ndihmojnë në identifikimin e atyre që rrezikohen nga zhvillimi i sëmundjeve të caktuara, madje edhe para se të ndodhin simptomat.

Një studim i ri zbuloi se gratë me një tip të veçantë të gjurmëve të gishtave kanë një rrezik në rritje të zhvillimit të tumoreve gjinekologjike, transmeton KosovaPress.

Tashmë shkencëtarët kanë konstatuar se ekziston një lidhje midis shenjave të gishtërinjve dhe njëkohësisht unazave të njëjta të gishtave dhe një rreziku në rritje për disa sëmundje, të tilla si diabeti, sëmundja e Alzheimerit, leukemia, depresioni, impotenca.

Format themelore që shfaqen në shenjat e gishtërinjve, modelet spirale, unazat dhe harqet mund të tregojnë një rrezik në rritje për këto sëmundje:

  • Kanceri
  • Diabeti
  • Skleroza multiple
  • Astma
  • Impotenca
Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet