Shëngjini priti 50 % më pak turistë se vitin e kaluar

Pas fundjavës së dytë të shtatorit, operatorët turistikë në bregdet kanë nisur të bëjnë bilancin e sezonit mes pandemisë. Në Shëngjin, thonë se në verë priten vetëm gjysmën e pushuesve të një viti më parë.  Ndërsa në Durrës, prenotimet e vjeshtës u kanë dhënë shpresë një pjese të operatorëve.

Kufizimet e pandemisë i dhanë goditje të rëndë turizmit në Shëngjin, ku sipas operatorëve turistikë numri i pushuesve u përgjysmua në krahasim me një vit më parë.

Pas qershorit e korrikut, që i cilësojnë si muajt të vështirë, gushti ngjalli shpresën, ndërsa pushuesit e shtatorit po mbajnë ende hapur sezonin.

Por sërish operatorët turistike flasin për sezon mbijetesë në krahasim me vitet e shkuara.

Pushuesit e vjeshtës janë të pranishëm edhe në plazhin e Durrësit.

Kryesisht mbizotërojnë shqiptarët e Kosovës dhe vende të tjera të  rajonit.

Prenotimet e vjeshtës u kanë rritur shpresat tek operatorët turistikë se do të arrijnë të kompensojnë humbjet përgjatë verës edhe pse sipas parashikimeve këto do të jenë ditët e fundit të plazhit.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet