SHBA, Padi prej 1 milion dollarësh policëve që u shfaqën në këtë menyrë

Donald Neely,  i cili u prangos nga dy oficerë policie  në SHBA ku ishte I lidhur me një litar tek kali ngriti një padi kundër  për rreth 1 milion dollar

Donald Neely u arrestua në incidentin e vitit të kaluar në qytetin Galveston, Texas, për hyrje në një vend pune të paautorizuar.

Oficeri i policisë i hipur, i cili ndaloi Neely, e çoi njeriun e zi në stacionin e policisë, të lidhur me një kalë me litar.

Në shtypin amerikan dhe mediat sociale krahasuan imazhet e Neely me epokën e skllavërisë në SHBA.

Një vit më vonë, Donald Neely paditi administratën e Galveston, ku ishte i lidhur departamenti i policisë, për rreth 1 milion dollarë.

Avokatët e Neely deklaruan se situata ishte jashtëzakonisht poshtëruese, duke deklaruar se burri u mor nëpër qytet si një skllav i lashtë./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet