SHBA-ja kërkoi ndihmë nga Turqia për ta luftuar Koronavirusin

SHBA-ja është bërë qendra e epidemisë pasi që po shënon rritje në numrin e rasteve, përballja ndaj pandemisë po bëhet më e vështirë për SHBA e cila kërkoi edhe ndihmë nga Turqia transmeton Gazeta e Re

Turqia deri më tani ka pranuar 93 kërkesa nga vendet të ndryshme të cilët po kërkojnë ndihmë këtyre u shtua edhe SHBA-ja të cilët përmes Ambasadës ia dërguan listën e kërkesave.

Sipas burimeve të shtypit Hurriyet në listën e dorëzuar të kërkesave gjenden këro pajisje: syze mjekësore, maskat n-95, dorëza, vaksina, sapun, klorid, aparat të okisgjenit, aparat për matjen e temperaturës, mantel për mjekë, maska të anestezisë, dezinfektus dhe shumë pajisje të ngjashme. /Gazeta e Re/

Kategoritë
BotaLajme