Serbishtja dëgjohet gjithnjë e më shumë në vendpushimet verore shqiptare, ja çfarë thojnë Serbët për vendpushimet e Shqipërisë

Duke mbyllur kufijtë e Greqisë dhe Malit të Zi për qytetarët e Serbisë, shumë turistë nga Serbia vendosën të humbasin pushimet këtë verë, megjithatë, të tjerët vendosën një mundësi për Shqipërinë, një destinacion që banorët e Novi Pazarit zbuluan disa vjet më parë.

Për disa prej tyre, kjo është sezoni i katërt ose i pestë i pushimeve në një nga qytetet e Shqipërisë në brigjet e detit Adriatik ose Jon.

Midis tyre është një inxhinier në pension nga Novi Pazar, i cili ishte magjepsur aq shumë nga Durrësi sa vendosi të blinte një apartament dy vjet më parë.

“Unë kurrë nuk jam penduar”

– Unë njoha potencialet e Durrësit gjatë pushimeve të para verore dhe kuptova se për shkak të mirësisë së mensave, plazhit të bukur, detit të pastër dhe çmimeve të favorshme, turizmi do të lulëzojë këtu. Nuk jam penduar kurrë, kështu që tani e kaloj pjesën më të madhe të vitit në Shqipëri. Unë u them njerëzve të lënë mënjanë paragjykimet, qytetet bregdetare në atë vend, hotelet dhe shërbimet nuk mbeten pas Malit të Zi, Greqisë apo Turqisë, dhe çmimi është shumë më i përballueshëm – thotë ai.

Edhe pse ka shumë më pak turistë këtë vit në krahasim me vitin e kaluar, thotë ky banor i Novi Pazarit, vërehet që ka shumë më shumë vizitorë nga Serbia.

Ka shumë targa nga Serbia

– Verën e kaluar nuk pashë disa makina me targa të qyteteve nga Serbia, dhe këtë verë ka shumë, shumë më tepër. Serbisht dëgjohet në rrugë, ka njerëz nga Beogradi, Smederevo, Sombor, Nishi, Leskovac – shtoi ai.

Ai thotë se çmimet janë të njëjta me vitin e kaluar, dhe sendet ushqimore kushtojnë njësoj si në Serbi ose janë edhe më të lira. Vetëm, shton ai, karburanti është pak më i shtrenjtë. Vlera e ilaçit dhe dinarit është e përafërt, kështu që krahasimi është i thjeshtë.

Profesori entuziast për Shqipërinë
Këtë vit, profesori i ekonomisë, i cili aktualisht po qëndron në Sarandë, në bregdetin e detit Jon, në jug të Shqipërisë, dëgjoi gjithashtu rekomandimet e bashkëqytetarëve të tij.

– Ne kemi qenë këtu që nga e hëna, kemi udhëtuar nëpër Kosovë, nuk është i nevojshëm asnjë test PCR, asnjë izolim, nuk ka pasur probleme. Rrugët janë të mira, shërbimi është i nivelit të lartë, pronarët e apartamenteve janë të sjellshëm. Këtë mëngjes ata luanin këngë për Lepa Brena për mëngjes. Nuk është e mjaftueshme të them që jam befasuar këndshëm, deti është i pastër, qyteti është i bukur, gjithçka është plot në mbrëmje – raporton ai nga Saranda.

Ata që planifikojnë të vijnë në Sarandë ose Vlorë u rekomandohet të vizitojnë “Syrin e Kaltër”, burimin e lumit Bistrica, me ujë të kaltër të pastër me flluska që burojnë nga një thellësi prej të paktën 50 metra.

– Kemi kaluar gjithashtu një natë në Tiranë, dhe kemi në plan të vizitojmë Borsch dhe Ksamil. Përshtypjet për këto tre ditë janë fenomenale, ne jemi shumë të kënaqur – thotë ai. /Blic.rs

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet