Serbia interesohet për dronët turq

Presidenti Aleksandar Vuçiq tha se Serbia do të blinte edhe më shumë dronë në të ardhmen.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, konfirmoi se Serbia është shumë e interesuar në prokurimin e dronëve turq Bayraktar.

“Ne jemi shumë të interesuar për sistemet e dronëve dhe sigurisht që do të blejmë më shumë prej tyre në të ardhmen, dhe nëse do të arrijmë një marrëveshje me palën turke apo jo, do ta shohim. Në çdo rast, këto janë dronë shumë të mirë, unë duhet të lavdëroj prodhuesit turq. “, tha Vuçiq, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve.

Ai gjithashtu tha se është gjithmonë në interes të Serbisë që të forcojë dhe forcojë gatishmërinë dhe gatishmërinë e saj për mbrojtje.

“Ne nuk jemi duke kërcënuar askënd, dhe as nuk do të sulmojmë kurrë, por duhet të jemi gjithmonë të gatshëm të mos befasohemi, siç janë befasuar disa kohët e fundit. Dhe në përputhje me këtë, ne jemi duke ndërmarrë të gjitha hapat dhe masat dhe nuk është e lehtë për ne sepse ne duhet të alokojmë burime të konsiderueshme financiare për të ecur me hapin me vendet që janë klasifikuar ushtarakisht “.

‘Investim i mençur’

Vuçiç theksoi se Serbia është një shtet me të vërtetë dhe sinqerisht ushtarakisht neutral, si dhe se Serbia dëshiron të mbrojë, mbrojë dhe mbrojë qiellin e saj, si dhe vendin.

Sidoqoftë, kjo kërkon investime të mëdha, tha Vuçiq dhe shtoi se ai do ta tregonte atë si një investim shumë të zgjuar dhe të mençur.

“Unë e shoh atë që po ndodh në aleanca dhe blloqe të ndryshme dhe është e rëndësishme që ne ta durojmë atë ekonomikisht dhe që vendi ynë të ecë përpara, por në mënyrë që të jemi gjithmonë të fortë dhe të mund të parandalojmë çdo agresor të mundshëm nga vendi ynë,” përfundoi Vuçiç.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet