Serbët mund të kalojnë pushimet e tyre në Mal të Zi, por vetëm nëse paguajnë shtrenjtë

Qytetarët e Serbisë mund të kalojnë pushimet e tyre në Mal të Zi, edhe pse ai vend ka mbyllur kufijtë për hyrje , por vetëm nëse ata paguajnë shtrenjtë për të shkuar me pushime në bregdetin e Malit të Zi.

Masat dhe rekomandimet e Qeverisë së Malit të Zi deklarojnë një përjashtim për pasagjerët nga Serbia që mund të hyjnë në këtë vend, shkruan B92.Mali i Zi ka botuar një hartë të re të kurorës: Vetëm Serbia, Rusia, Maqedonia Veriore dhe Moldavia me të kuqe
Hyrja në vend lejohet nga aeroplanët privatë, me një test PCR negativ, jo më të vjetër se 72 orë, dhe një rezervim në akomodimin në hotel.

Disa media raportojnë se figurat tona publike po pushojnë në Mal të Zi përkundër ndalimit, i cili ka ngjallur kureshtje se si është e mundur kjo. Sipas masave të qeverisë malazeze, për dallim nga shumica e qytetarëve serbë, hyrja në Mal të Zi është ende e mundur për më të pasurit.

Masat dhe rekomandimet e Qeverisë së Malit të Zi përmbajnë gjithashtu përgjigjen e pyetjes se si ta kaloni këtë verë në bregdetin e Malit të Zi, përkatësisht pasagjerët nga Serbia përmenden në pjesën “Hyrja në Mal të Zi – përjashtim – trafiku ajror jo-komercial dhe i rastit (i ashtuquajturi aviacioni i përgjithshëm). ) ”

“Nëse avioni vjen nga Republika e Serbisë, pasagjerët dhe ekuipazhi duhet të kenë një test PCR negativ në SARS-KoV-2 jo më të vjetër se 72 orë, të lëshuar nga një laborator i regjistruar, në përputhje me rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi dhe të kenë një rezervim. në akomodimin në hotel nëse qëndroni në Mal të Zi. Operatori i aeroplanit duhet të paraqesë një kërkesë për miratimin e fluturimit tek operatori i aeroportit 48 orë para fluturimit të planifikuar, i cili përveç informacionit të rregullt, duhet të përmbajë emrin dhe mbiemrin e pasagjerit dhe ekuipazhit, nëse qëndron në Mal të Zi, ndërsa operatori i aeroportit rezervon të drejtën për të aprovuar ose refuzuar. thuhet në faqen e internetit të Qeverisë së Malit të Zi.

Më tej thuhet se pas hyrjes në këta pasagjerë, janë marrë masa të mbikëqyrjes shëndetësore ndaj këtyre udhëtarëve, në përputhje me rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi. Për mbërritjen / largimin e pasagjerëve nga terminali i pasagjerëve në akomodim, është e nevojshme të organizoni një transport special, në përputhje me rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi.

Marrja me qira e një aeroplan privat kushton të paktën 2,000 euro, shkruan B92.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet