Scania prezanton kamionin e parë pa shofer (Video)

Scania AXL nuk ka një kabinë, por menaxhohet nga një modul inteligjent me kamera, sensorë e GPS.

Automjetet autonome zakonisht ndërlidhen me vetura elektrike, por një gjë të tillë nuk e ka edhe Scania, pasi kamioni është mundësuar nga një motor biodizel SUS me djegie të brendshme, shkruan Auto Magazine.

Image
Guroret dhe vendet e ndërtimit të mbyllura janë ideale për përdorimin e këtij kamioni.

Logjistika ka qenë shumë e suksesshme në menaxhimin e këtyre automjeteve në kushte të kontrolluara, por përdorimi i kamionëve autonomë në rrugët publike është ende një problem, duke pasur parasysh shumë çështje të pazgjidhura.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet