Rusët u përpoqën të mashtrojnë Mandzukic?

Mario Mandzukiç (34) erdhi për të nënshkruar kontratën e fundit të karrierës me Lokomotiv Moscow. Atje, ai e kuptoi se në vend të një koncerti të pasur prej 3 milion eurosh paraprakisht dhe 2.4 milion euro për secilin nga dy vitet e lojës për atë klub, ai ishte duke nënshkruar një mashtrim.

Kjo u zbulua nga gazetari rus Nobel Arustajman: “Mandžukić ra dakord gjithçka me Lok, përfshirë një pagë prej 2.4 milion euro në vit, por kur kontrata e tij u nënshkrua, avokati i tij zbuloi një klauzolë në dokument që prishi marrëveshjen. Lokomotiv është në kontratë. shkruajti se paga e Mandzukic do të llogaritej me një kurs fiks këmbimi prej 75 rubla për një euro. Mandzukic ndërpreu negociatat, i zemëruar në këtë përpjekje për mashtrim. ”

Klubet ruse zakonisht përpiqen të përfshijnë një klauzolë monedhe në kontratat me lojtarët sepse rubla është e prirur për zhvlerësim, kështu që nëse ata nuk e mbrojnë veten në këtë mënyrë, ata shumë shpejt do të duhet të paguajnë lojtarët një shumë më të madhe se sa është rënë dakord. Kjo është arsyeja pse në kontratën e Mandzukic, Lokomotiv fiksoi kursin e këmbimit të monedhës ruse në 75 rubla për një euro. Mashtrimi qëndron në faktin se ai nuk i tregoi Mandzukic më herët dhe se një euro në Rusi shkëmbehet aktualisht për 92.8 rubla dhe është subjekt i zhvlerësimit. Mandzukic do të merrte shumë më pak se 2.4 milion euro në vit nga Lokomotiv.

Kategoritë
Sport

Të ngjajshmet