Rrjeti i Internetit Starlink së shpejti do të jetë i disponueshëm edhe në Evropë

Interneti Starlink i bazuar në një konstelacion satelitësh së shpejti do të jetë i disponueshëm edhe në Evropë.

Elon Musk, drejtori i SpaceX, projekti i të cilit është Starlink, ka njoftuar se do të dërgojë disa mijëra ftesa për të përdorur rrjetin Starlink. Këto ftesa shkojnë në adresat amerikane, por Musk premtoi se Starlink do të ishte gjithashtu në dispozicion të Evropianëve në fillim të vitit të ardhshëm.

“Sapo të marrim lejet e nevojshme për secilin vend veç e veç. Nuk ka asnjë sistem aprovimi për të gjithë Bashkimin Evropian. Ne do të fillojmë të marrim miratimet e fundit ndoshta në Shkurt ose Mars,” tha Musk përmes Twitter.

Kanadaja dhe Norvegjia duhet të jenë ndër vendet e para që do të kenë akses në Starlink pas SH.B.A. Miratimi për Indinë pritet në mes të vitit të ardhshëm.

SpaceX kohët e fundit lëshoi ​​në heshtje një version beta të Starlink dhe është një program “Më mirë se asgjë Beta” që kushton 99 dollarë në muaj. Përveç kësaj, pajisjet kushtojnë 499 dollarë.

SpaceX aktualisht ka më shumë se 800 satelitë Starling në orbitë, por mijëra të tjerë janë të nevojshëm për ta bërë shërbimin të disponueshëm globalisht. Kompania shpreson që në 2021 të zgjerojë shpejt disponueshmërinë dhe të mbulojë pjesën më të madhe të botës së banuar.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet