Reshat Badallaj ju tregon kush është familja Surroi dhe origjina e saj

Shkruan: Reshat Badallaj

Kur të shiturit hiqen si patriotë

• Gjyshi i Flaka Surroit ishte takuar me Nikolla PASHIQIN;

• Strehë i kishin bërë edhe Dragutin Mihajloviqit-Drazhës;

• Aleksandar Rankoviqi ishte mik i tyre;

• Gojko Spasojeviqi ishte kumbarë i Surrojve;

• Si ishte vrarë Sezair Surroi kundër shqiptareve dhe Jugosllavia e kishte shpallur hero?

• Si ishte vrarë i ati, Rexhai, si spiun i UDB-së jugosllave të lidhur me ETA-n? • Përse Veton Surroi, vëllau i Flaka Surroit, gjatë bombardimeve të NATO-s nuk kishte ikur, por rrinte në hotelin “GRAND” në Prishtinë?

• Si ishte lidhur ky me GEORGE SORROSIN?

• Me urdhër të Serbisë si polli dhe ushqen këlyshët: BATON HAXHIU, HALIL MATOSHI, ENVER ROBELI DHE NDONJË KËLYSH ATY RROTULL QË KAFSHOJNË HAJNISHT…

Familja Surroi qysh herët është shpërngulur nga fshati Surroi nga Shqipëria dhe jo si flitet e shkruhet se kinse këta janë nga rajoni i Prizrenit. Kjo është plotësisht gabim. Me të ardhur në Kosovë janë përqafuar me pushtuesit serbë kundër shqiptarëve. Babagjyshi i Flaka Surroit, për të zezat e bëra kundër shqiptarëve, nga krajlevina serbe, bëhet deputet i Aleksandrit dhe ky ia mundëson atij që të shkojë në Beligrad dhe personalisht takohet me shqiptarurrejtësin e përbetuar, Nikola Pashiq. Dihet se Nikolla Pashiqi ishte ministër serb i asaj kohe. Pashiqi kishte hedhur idenë për shqiptarët përmes parullës: “Përçaj e sundo”. Familja me damkë të zezë, Surroi, i zbatonte me përpikëri dhe bënte hatanë në popullatën e kësaj ane. Nga disa fëmijë të tij kishte edhe dy djem, që quheshin SEZAIR DHE REXHAI SURROI.

Bashkimi me partizanët serbë

Kur shpërthen Lufta e Dytë Botërore, dy vëllezërit, Sezairi dhe Rexhai, pa një pa dy bëhen pjesëmarrës të partizanëve serbë. Ishin shumë të dalluar dhe besnikë të tyre. Serbosllavinë e kishin në shpirt dhe ishin betuar se do të luftojnë deri në vdekje për interesat e tyre kundër shqiptarëve… Mishërohen me kriminelin e famshëm, që quhej SPASOJE GJAKOVIQ. Gjakoviqi nga anët tona njihet herë si malazez e herë si serb. Zhurianët e mbajnë mend mirë këtë edepsëz, për arsye se me zor i kishte futur të mësonin serbisht dhe ua kishte dhënë nga një dërrasë për të shkruar. Spasoje Gjakoviqi ishte ndër të paret që ishte anëtar i organizatës terroriste që quhej OZNA. Në këtë familje terroriste anëtarë- sohen të dy vëllezërit; Sezairi dhe Rexhai. Për këtë familje nga anët tona në krahinën e Lumes flitet zi e terr dhe thonë se kanë përqafuar dhe bashkëpunuar me çdo qeveri dhe organizatë terroriste famëkeqe serbe kundër shqiptarëve. SH.R.B, E.GJ. B. dhe M.S.A, thoshin se babagjyshi i Vetonit, jo vetëm që ka pasur lidhje, por e kanë strehuar edhe Dragutin Mihajloviqin, i njohur nga anët tona si çetnik Drazha… Pasi mbaron lufta e partizanëve çetnikë, babai i Veton Surroit, Rexhai, ngrihet shumë lart, duke u dekoruar nga serbianët. Ka maltretuar, rrahur për vdekje, burgosur dhe pak më vonë bëhet si “diplomat”. Rexhai aq ngushtë ishte i lidhur me forcat terroriste serbe sa edhe vetë serbët nuk guxonin t´i bënin as gek e as mek. Për meritat që ka bërë, Serbia fashiste e shërben me ambasador në disa vende të Amerikës latine, për të ardhur më vonë ambasador në Spanjë.

SI VRITET SPIUNI I UDB-së SERBE, REXHAI SURROI?

Më lart shkrova se ky ishte i anëtarësuar në organizatat terroriste serbe që quheshin OZNA DHE UDB. Rexhai Surroi, që në Madrid kryente punën e”ambasadorit”, Serbia e kishte ndërsyer të vërë lidhje me ETA-n, për tregti armësh, për të fituar para kontrabandë. Sigurimi i fshehtë spanjoll zyrtarisht e bëri të ditur se ambasadori jugosllav (kupto serbo-çetnik), Rexhai Surroi, humbi jetën tragjikisht në trafik…! Nuk zënë vend propagandat e langonjve të serbosllavisë se Rexhain e vranë serbët. Langonjtë dhe zagarët e gjakut të Drazh Mihajlit e bënin se vdiq me marre të zezë, si tradhtar dhe besnik deri në vdekje për gjakun e krajlevinës serbiane… SEZAIR SURROI VRITET NË LUFTË KUNDËR SHQIPTARËVE, SERBËT E SHPALLIN HERO Në luftën që u zhvillua nga serbosllavët kundër Mbrojtjes Shqiptare Kombëtare që ishte themeluar ne Shkodër, Sezair Surroi vritet si partizan i gjakut serb. Jugosllavia Sezair Surroin e shpall hero të kombit. Ky bir besnik i Serbisë, sipas jugosllavëve, bie heroikisht në luftë kundër “siftari”. Sido që të jetë, ky la kokën dhe me nderimet më të larta, trupin e tij të bërë shoshë e mbulojnë me flamurin trengjyrësh jugosllav… Një shkollë në Prizren, në qytetin e Lidhjes Shqiptare, mbante emrin e këtij edepsëzi, që në damarët e tij mbante gjakun e nipave dhe stërnipave të Dragutin Drazh Mihajloviqit…

VETON SURROI DHE ECEJAKJET E TIJ

Babai i Flaka Surroit, Rexhai Surroi, krimineli antishqiptar dhe besniku i krajlevinës serbiane, la pjellën më të ndyrë të kombit. Rexhai, përmes miqve të vet serbian e regjistron Vetonin në organizatën terroriste serbe UDB. Vetoni në qytete serbe, sidomos në Beograd dhe Zemun, regjistrohet në kursin e gjuhëve të huaja. Nuk i eci mirë dhe duke parë se nuk ia varë më kush, kthehet në Kosovë. Por, kishte marrë zanatin e babait dhe xhaxhit të tij Sezairit, si i thonë fjalës amanetin e babës për të çuar deri në fund, angazhohet me mish e me shpirt kundër shqiptarëve. Shih për këtë, Vetoni propagandon se u kthye kinse serbët do ta vrasin! Në Kosovë fillon punën si gazetar, por, me direktiva kryekëput të Serbisë dhe nuk kundërshtonte se Serbia do të shpaloste të gjitha të zezat e babait, xhaxhit dhe tërë familjes së tij. Veton Surroi, këlyshi i çerdhes së gjarpërinjve, gazetën e tij KOHA, për ta mbajtur gjallë, ai kërkonte autonomi për Kosovën në Serbi. Dhe, nuk mund të fshehë më këtë turp… Veton Surroi vjel para nga FONDACIONI GEORGE SORROS. Ishte i ndërsyer nga serbët, për të ndikuar dhe të mos ecur Kosova përpara… Në Kosovë formon një parti politike dhe ia vë emrin ORA. Por, SAHATI u ndal me marre të zezë dhe shumë turpshëm. Nuk e kaloi pragun zgjedhor. Të gjithë anëtarët e SAHATIT U DEGDISËN SI ZOGJ DUKE FLUTURUAR NË DREJTIME TË GABUARA. Vlen të theksohet edhe kjo: gjatë bombardimeve të pareshtura të NATO-s kundër makinerisë luftarake serbe Veton Surroi nuk iku gjëkundi, por qëndroi këmbëkryq në dhomat luksoze të hotelit “GRAND”, ndërkaq populli nëpër borë e nëpër shi këmbëzbathur ecte kilometra të tëra malit dhe duke kaluar nëpër breshëri plumbash të miqve të VETON SURROIT-SORRASIT, gjaksorët serbo-çetnik. Ata që e kanë përcjellë rrugë- timin antikombëtar të kësaj familje gjithmonë kanë qenë të pandryshuar dhe me zell të madh kanë luftuar për interesa serbiane. Ose a ka ndonjë bir nëne shqiptare të thotë se Veton Surroi ka bërë të paktën një gram të mirë për shqiptarët? Nuk mundet askush, sepse edhe me mikroskop nuk mund të gjesh. Ndërsa, kundërshqiptare, për interesa serboçetnike, ka një bjeshke zullumesh, tradhtish, maltretimesh, burgosjesh, vrasjesh kundër shqiptare… Dhe, në fund fare, ndoshta e keni vërejtur se kjo çerdhe gjarpërinjsh, me gjarprin VETON SURROI, ka pjellë gjithmonë këlysh helmues të çartur antishqiptarë, të ushqyer e të paguar nga gjaku i krajlevinës serbe, si: BATON HAXHIU, HALIL MATOSHI, ENVER ROBELI DHE NDONJË LANGUA ATY RROTULL…

Zbulojnë edhe një herë fytyrën në rastin e Kumanovës

Rasti i Kumanovës doli hapur se këta këlysh dhe langonj duhet lehur dhe nuhatur pa pushuar kundër shqiptarëve. Këta qen dhe këlysh denbabaden serbianësh janë të ndërsyer të kafshojnë hajnisht kundër kombit tonë… Historia jonë kombëtare do të zverdhë faqet e historisë për tradhtitë dhe argatin që po ia bëjnë pa pushuar pushtueseve e në veçanti ortodoksëve sllavojugorë… Do të vdesin si tradhtarë dhe në tabut do të barten për në tokën serbe dhe atje qentë do t´ia p… dhe dh… varrin me lezet që era do të ndotë hapësirën. Kaq kësaj radhe nga unë, RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI, Zhur, krahina e Lumës.

Kategoritë
LajmeVendi