Qeveria “lumë” investimesh në Drenicë

Në fshatin Polluzhë, u inaugurua fillimi i punimeve për zgjerimin e “Rrugës Rajonale R102, Komoran-Skenderaj, Segmenti Komoran-Marinë”.

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, tha se Drenica po plotësohet me infrastrukturë moderne gradualisht.

“Jemi mbledhur sot këtu, në këtë vend të çmuar të Kosovës, në vendin prej nga ka pasur gjithnjë rezistencë për një Kosovë të lirë e të pavarur. Drenica gradualisht po kompletohet me infrastrukturë moderne dhe kjo që po bëjmë sot është një dëshmi për këtë. I garantoj qytetarët e kësaj ane se nuk do të ndalemi me kaq, por do të vazhdojmë ta trajtojmë me prioritet mundësinë edhe për investime të tjera, siç është rruga nga Feronikeli e që lidhet me Autoudhën Prishtinë-Pejë, e gjatë rreth 6 kilometra te Kroi i Mbretit. Këto investime e bëjnë të mundur lidhjen e Drenicës me zonat e tjera, qofshin ato rurale apo urbane, e pse jo edhe me korridore. Krejt kjo për të mundësuar lëvizjen e lirë për njerëz dhe mallrat e tyre, e rrjedhimisht për të lehtësuar zhvillimin e biznesit dhe përgjithësisht zhvillimin ekonomik, jo vetëm të Drenicës por për krejt Kosovën”, tha ministri Lekaj.

Ai tregoi po ashtu edhe më shumë detaje lidhur me punimet në këtë vend.

“Sot, po fillojmë punimet në zgjerimin e “Rrugës Rajonale R102, Segmenti Komoran-Morinë”, e gjatë 17 kilometra. Kjo rrugë do t’i ketë katër korsi dhe të gjitha elementet tjera përcjellëse sipas standardeve të kërkuara të kohës, e buxhetuar me rreth 7 milionë euro. Kompanive që do ta ndërtojnë ua bëjmë të kjartë se do të jemi vëmendshëm për të mos patur vonesa në implementim të kontratave dhe që të mos ketë zgjatje e tejkalim të afateve për përfundimin e punimeve dhe besojmë që para dimrit të vitit të ardhshëm ne do të jemi sërish bashkë këtu për të bërë përurimin e kësaj rruge shumë të rëndësishme për rajonin e Drenicës. Drenicë faleminderit për pritje!”, tha në fund të fjalës së tij ministri Pal Lekaj, njofton kumtesa për mediave.

Kategoritë
LajmeVendi