Qetësi në mars, NASA humb kontaktet me mini-satelitët

U bë më shumë se një muaj që asnjë sinjal nuk ka ardhur nga dy mini-satelitët e nisur nga NASA në maj 2018 për të ndjekur misionin e hetimit Insight në Mars. Më pas ata do të vazhdonin  udhëtimin në hapësirën ndërplanetarike.

Sipas vlerësimeve nga agjencia amerikane e hapësirës, ​​ satelitët duhet të ishin respektivisht 1.6 dhe 3.2 milion kilometra larg Planetit të Kuq, por shkaqet e heshtjes së tyre misterioze mbeten ende për tu sqaruar.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet