Qendra e LVV në Prizren me katër kandidatë për deputet

Në mbledhjen e Këshillit të Qendrës të Lëvizjes VETËVENDOSJE! Në Prizren, delegatët pas miratimit të emrave të propozuar për kandidatë në listën për deputetë, sot përfundimisht edhe me miratimin e Këshillit të Përgjithshëm është vendosur që kandidatë nga Komuna e Prizrenit të jenë:

Arbër Rexhaj
Drita Millaku
Kujtim Shala
Mytaher Haskuka

Më poshtë biografitë e kandidatëve në fjalë:

 

ARBËR REXHAJ
Ka lindur në Prizren me 16.12.1985.

Arsimimi

Shkollimin fillor dhe te mesëm e kreu në Prizren.
Ka mbaruar studimet për Letërsi  Gjuhë Shqipe në Fakultetin Filologjik në Prishtinë.
Ka kryer edhe Fakultetin e Shkencave Politike.
Vazhdon studimet pasdiplomike për Letërsi  po në Universitetin e Prishtinës.

Aktivitete dhe funksionet

Arbër Rexhaj është marrë me veprimtari letrare; romane, poezi, monografi, recensione dhe publicistikë.
Ka qenë kryetar për dy mandate i asosacionit të vetëm të shkrimtarëve të Prizrenit, klubit letrar “Fan S. Noli”.
Kryetar i Qendrës së VETËVENDOSJE!s në Prizren 2010-2013.
Ka ushtruar detyrën e kryetarit të Komisionit Parlamentar për Arsim në Komunën  e Prizrenit.
Ka qenë kryetar i Këshillit Mbikëqyrës të klubit futbollistik “Liria”.
Gjatë mandatit si kuvendar në Komunën e Prizrenit nga KDI është  përzgjedhur si kuvendari më aktiv i kësaj legjislature komunale. Aktualisht drejton grupin parlamentar të VETËVENDOSJE!s në Prizren. Punon si profesor në shkollën e mesme “Remzi Ademaj”.

 DRITA MILLAKU

Ka lindur në Prizren
Shkollimin fillor, të mesëm dhe Fakultetin e Edukimit e ka mbaruar në Prizren, për ta vazhduar Fakultetin Filologjik dhe masterin në Prishtinë. Është e martuar, nënë e dy fëmijëve, e punësuar në Bibliotekën Ndërkomunale në Prizren dhe që 4 vite është  asambliste në Kuvendin Komunal në Prizren.
Është e angazhuar maksimalisht për çështjet dhe preokupimet e qytetarëve dhe falë këtij angazhimi është cilësuar si asambliste me e suksesshme në nivelin komunal. Gjithashtu është  angazhuar pareshtur në fuqizimin e LVV në Prizren . Në kuadër të NDI ka përfunduar Akademinë për Lidership, dhe e angazhuar në shumë projekte për të drejtat e grave. E trajnuar nga OSBE- si trajnere mbi të drejtat e trashëgimisë së Gruas.

 

PROF. DR. KUJTIM SHALA

U lind në vitin 1961 në Prizren.
1987- Diplomon në Fakultetin e Mjekësisë – Seksioni i Stomatologjisë( si student më i mire i gjeneratës). Gjatë studimeve  është zgjedhur Prodekan Student në Fakultetin e Mjekësisë.
(1987-1988) Kryen stazhin e obliguar Mjekësor në Qendrën Medicinale në Prizren
1988- Punësohet në Kliniken e Stomatologjisë të Fakultetit të Mjekësisë
1989 Nga ana e Senatit të Universitetit zgjidhet Asistent në Lëndën Protetika Stomatologjike
1988-1996 Kryen Studimet Pasuniversitare në drejtimin e Stomatologjisë Eksperimentale
1993 – Kryen provimin Specialistik para Komisionit të krijuar nga Ministria e Shëndetësisë së Republikës së Kosovës dhe gradohet ne Specialist i Protetikës Stomatoloigjike
1991-1999 Angazhohet në Universitetin paralel në pozitën e Asistentit
(angazhim pa pagesë me vetë deklarim)
(1999-2000) Angazhohet nga ana e Komandës Jugore të KFOR si doktor specialist dhe kryen shërbime mjekësore për personelin ushtarak të Komandës Jugore, policinë Speciale të UNMIK, burgun nën administrimin ushtarak, civilëve të mbrojtur
Mbrojtja e tezës së Magjistraturës dhe shpallja Magjistër i Shkencave Stomatologjike
nga Senati i Universitetit të Prishtinës zgjidhet Ligjërues i Lartë për Lëndën Protetika Stomatologjike
Qëndrimi për aftësim Profesional në Kings College University London, Dental Hospital Denmark Hill KCU, UK
Mbron Disertacionin e Doktoratës dhe shpallet Doktor i Shkencave Stomatologjike
Senati i UP e zgjedh në titullin e Profesor asistent
Senati i UP e zgjedh në titullin Profesor i asocuar
 2003-2012   Zëvendës Drejtor i QKSUK i Degës së Stomatologjisë
2007 Kryetar i Bordit Qendror për Edukim të Vazhdueshëm profesional në MSH
2004-2007 Kryetar i Komitetit Specialistik për Stomatologji
Autor dhe koautor i shumë punimeve profesionale dhe shkencore.
Aktualisht është kryetar i Odës së Stomatologëve të Kosovës.

 

MYTAHER HASKUKA

I lindur më 12.10.1973 në Prizren

Arsimimi
Ka mbaruara studimet për Psikologji  në Universitetin Bogaziçi- Stamboll.
Magjistër i Psikologjisë Sociale,
Doktor i Shkencave në Psikologjinë Sociale,
Universiteti Ludwig Maximillians, Mynhen, Gjermani.

Aktivitetet dhe funksionet
Profesor. Asistent në Departamentin e Psikologjisë, Fakulteti Filozofik.
Mbi 14 vjet përvojë ligjërimi në Universitetin e Prishtinës,
ndërsa rreth 12 vjet në projekte zhvillimore me UNDP-në dhe organizata të tjera ndërkombëtare dhe vendore.

 

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet