Pse urinoni kur jeni nervoz?

Ka njerëz që shpesh janë të shqetësuar dhe nervoz. Kjo nuk është një dukuri e rrallë dhe është një simptomë shumë e zakonshme e ankthit.

Megjithëse nuk ka shumë hulumtime që mund të shpjegojnë me saktësi se pse fshikëza është e relaksuar kur ndodh ankthi, ekspertët e shëndetit supozojnë se ekzistojnë disa opsione.

Kur jeni të qetë dhe të relaksuar, fshikëza gradualisht mbushet me urinë nga veshkat. Gjatë gjithë ditës trupi juaj dërgon sinjale në trurin tuaj që ju duhet të shkoni në tualet.

Megjithatë, kur fillon të ndihesh i shqetësuar, gjërat nuk ndodhin kaq mirë. Kjo është kryesisht për shkak të faktit që fshikëza jonë është e lidhur ngushtë me sistemin e frikës nga trupi ynë dhe kjo është në të vërtetë reagimi ynë ndaj luftës apo ikjes.

Kur kjo përgjigje aktivizohet, truri ynë tenton të kapërcejë të gjitha ato sinjale që na tregojnë nëse është apo jo koha për të urinuar.

Në të njëjtën kohë, muskujt e fshikëzës ngushtohen, duke i bërë presion fshikëzës dhe duke na dërguar në tualet.

Për më tepër, disa ekspertë dyshojnë se reagimi ndaj luftës i vë veshkat me një shpejtësi shumë të lartë, duke shkaktuar që ato të prodhojnë më shumë urinë sesa zakonisht.

Gjithashtu, kur ndihemi në ankth, bëhemi shumë të vetëdijshëm për trupin tonë dhe si ndihemi në lëkurën tonë, thonë ekspertët mjekësorë. Për shembull, çdo rrahje zemre mund të ndihet sikur është shumë e ashpër, që flakëron shpejt, ose që ka nevojë për urinim.

Kategoritë
Shëndetësi

Të ngjajshmet