Profesori universitar kritikon Erdoganin duke u bazuar në lajme të rreme

Dje, lajmi me titull “Erdogani e quan tradhti hapjen e ambasadave të Kosovës” në Jeruzalem u shfaq në shumë portale

Të gjithë armiqtë e Erdogan u hodhën në këtë lajm, i cili nuk ka burim.

Blerim Latifi, një profesor universiteti, gjithashtu bëri një koment mbi këtë temë.

Sidoqoftë, Latifi si akademik komentoi për një lajme të rreme pa kontrolluar burimet e tij të informacionit.

“Sulltani Erdogan na paska quajtur tradhtarë, pse kemi marrë vendim që ambasadën e Kosovës ta vendosim në Jerusalem.Tipi e paska pasur iluzionin që ne jemi vilajet i tij dhe si të tillë duhet t’i ndjekim huqet e politikës së tij të jashtme. Kanë marrë fund njëherë e përgjithmonë ëndrrat që Kosovën e shohin si vilajet apo oblast. Kosova është shtet i pavarur që në politikën e jashtme merr parasysh orientimet gjeopolitike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Arsyet dihen. Sulltani Erdogan na paska quajtur tradhtarë,duke harruar, së pari, faktin themelor se ne botën, parasegjithash, e mendojmë si shqiptarë dhe, së dyti, faktin se ne nuk kemi bërë ndonjë besëlidhje me të përtej marrëdhënieve normale që krijohen midis dy shteteve të pavarura” ka shkruar ai./Gazetaere

Kategoritë
LajmeVendi