Profesori maroken merr çmimin më të lartë për arsim në Kanada

Këtë javë në një ceremoni, kryeministri Justin Trudeau paraqiti Çmimin Kombëtar të Kanadasë për Përsosmëri për profesorin  marokene Said El Majdani.

Rabat – Në një ceremoni këtë javë, Said El Majdani,  profesor maroken i shkencave kompjuterike dhe programimit, iu dha Çmimi Kombëtar Kanadez për Përsosmëri në Arsim nga kryeministri kanadez Justin Trudeau.

Said El Majdani në Alberta, Kanadaja perëndimore, u njoh për nxitjen e nxënësve për të shpikur softuerin dhe aplikacione për kompjuterë, gjë që rezultoi në një grup krijuesish të rinj të cilët krijuan një program që tërhoqi vëmendjen e kompanive udhëheqëse amerikane në këtë fushë.

Said El Majdani jep mësim në Shkollën e Lartë të Komunitetit Westwood në Alberta, Kanadaja perëndimore. Kurset e tij të avancuara përfshijnë shkencën kompjuterike, kodimin, dizajnin grafik dhe krijimin e lojërave 3D, si dhe sportet elektronike

Kategoritë
BotaKulturëLajme

Të ngjajshmet