Presidentja e KE: Mbështes plotësisht hapjen e negociatave me Shqipërinë

Presidentja e re e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, mbështet plotësisht propozimin e Komisionit Europian për të hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Në mesazhin e parë pas marrjes së postit, Presidentja e KE është shprehur se riafirmon perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe sheh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin.

“Unë dëshiroj të riafirmoj perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe shoh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin, ku kemi të njëjtin kontinent, të njëjtën histori, të njëjtën kulturë dhe sfida të njëjta”, thekson ajo.

“Unë e mbështes plotësisht dhe të qëndrojë prapa propozimit të Komisionit Evropian për të hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë”, thekson presidentja e zgjedhur Ursula von der Leyen në udhëzimet politike për Komisionin e ardhshëm./atsh/

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet