“Poseidon”, bomba termike me pasojat janë të forta se tsunami

Torpedoes rusë “Poseidon” kanë fuqinë e dy megatoneve dhe qëllimi i tyre është të shkatërrojnë anijet e armikut, infrastrukturën bregdetare dhe bazat. Oqeanologu Vladimir Jugaj beson se shkatërrimi që këto armë mund të lënë pas tejkalon cunaminin.

Në rast të aktivizimit, kjo bombë termike nuk lëshon një sasi të jashtëzakonshme energjie, shkruan portali “Utro”.

Jugaj, i cili ka 25 vjet që po heton tërmetet dhe tsunamis, thotë se në rastin e këtyre armëve, shpërthimi është vetëm gjysma e problemit.

Pasojat janë më të këqija se ato të mbetura nga cunami në Fukushima.

Dy megatona është ekuivalente me valët 25 metra të larta, shton ai.

Kur një pjesë e bregdetit në Japoni u dëmtua në vitin 2011, valët ishin 12 metra të larta, pasojat ishin katastrofike, kështu që është e pamundur të imagjinohet se çfarë do të ndodhte pas fillimit të bombës termonuklike “Poseidon”, sipas portalit./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet